top of page

Tempelbron Muziektherapie en IHTP

Harpspelend.jpg

Buvana brengt sacrale en rustgevende muziek, met haar stem en de harp. Een prachtig geschenk voor mensen om zich aan te laven en om troost te vinden. Extra ondersteunend tijdens overgangsfasen, zoals een stervens-of ziekteproces of uitvaart.

 

Tempelbron muziek is breed inzetbaar, in groepsvorm en/of individuele sessies. De sessies kunnen thuis of op een andere verblijfplaats gegeven worden, zoals in een gezondheidscentrum, ziekenhuis, hospice, verpleeghuis, yogacentrum en zo meer.

 

Aangeboden mogelijkheden;

- Tempelbronmuziek concerten; kleinschalig solo optreden, of in duo met Ashvins of met andere muzikanten

- Tempelbronmuziek workshops; mantra's, ziele klank/taal, meditatie, heling

-  Tempelbronmuziek aan huis-service; "Geef klank cadeau" (voorwaarden is wel dat er vervoer geregeld wordt) 

- Live muziek tijdens een uitvaart of herdenking

- Ondersteuning van huwelijksrituelen

- Klank voor het ongeboren kind, of pasgeboren baby

- Kinderverhalen muzikaal omlijst

- "Muziek in beeld", in samenwerking met kunstenaars

...open voor oneindige mogelijkheden...

Op het moment volgt Buvana de IHTP, international harptherapy program, opgericht door Christina Tourin.

Een prachtige opleiding waar je leert om in te tunen op degene voor wie je speelt en wat er op dat moment nodig is om processen van heling en balans te ondersteunen middels harpmuziek. 

Meer informatie over de IHTP:

 

 

Mensen van alle leeftijden en in allerlei omstandigheden kunnen baat hebben bij therapeutische harpmuziek. Daarnaast gebruikt Buvana ook haar stem.

Voorbeeld settings:

- Kinderen in ziekenhuisomgevingen en met andere speciale behoeften...
zoals ontwikkelingsstoornissen, reageren goed op de harp. Bewijs van een reeks van gezonde resultaten zijn geregistreerd. Ze omvatten passende opwinding, vreugde, empowerment en ontspanning.

- In de bedrijfsstructuur:
harpen zijn gebruikt als onderdeel van een stressmanagementprogramma. Het resultaat is een “time-out” verfrissing en centrering voor medewerkers. Verhoogde concentratie en motivatie zijn gemeld.​
- Tijdens de bevalling of zwangerschp,
Harpmuziek helpt bij het creëren van een sfeer van liefde en veiligheid, met de mogelijkheid om het ritme van de ademhaling van de moeder op geschikte momenten te ondersteunen. De baby die in de buik voelbaar reageert op de muziek, wat de indaling van de ziel bevordert.

- Interactief werk
Het aanraken en zelfs leren spelen van de harp, verhoogt de fysieke coördinatie en concentratie van de ontvanger. Het voordeel van een gezamenlijke activiteit kan ook belangrijk zijn.

- Voor mensen op de intensive care
In operatiekamers laten monitoren zien dat de hartslag afneemt en de zuurstofopname toeneemt wanneer rustgevende harpmuziek wordt gespeeld. Harpmuziek zorgt voor geluid of focus anders dan het zoemen en piepen van ziekenhuismachines. We werken niet alleen met de resonantie toon maar met Double Resonance.

- In hospices
Overgangsfasen zijn vaak een gebied waar harpmuziek zeer ondersteunend kan zijn. De klanken van de harp troosten en kalmeren de patiënt die pijn heeft of angst ervaart. Ook de families van deze dierbaren profiteren van de steun van therapeutische harp.

- Mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer
Muziek geeft vaak toegang tot het geheugen door middel van liedjes uit hun verleden.

 

Wat kunt u verwachten van een beoefenaar van therapeutische harp?

Kwalificaties Onderwijs:
Heeft voldaan aan en voldoet aan de normen van het International HarpTherapy Program en neemt deel aan voortdurende professionele ontwikkeling in overeenstemming met de National Standards Board for Therapeutic Musicians.

Klinische stage:
Succesvolle afronding van een nauw begeleide stage.

Vaardigheden Muzikaal: Voltooid in harprepertoire en improvisatie

Klinisch: praktische kennis van een breed scala aan studies, waaronder interpersoonlijke vaardigheden en speciale behoeften voor zowel acute als langdurige zorg. Beoefenaars zijn toegewijd aan het bevorderen van vertrouwen, vertrouwelijkheid, respect en fijngevoeligheid.

​​

bottom of page